Appar som underlättar

För den inbitna digitala räven är detta inget nyhet, men för er andra som kanske är sugen på branschen eller vill lära er lite tips och tricks kan detta vara en god start.

Vsco – Den bästa kamera appen enligt mig, men även ett nätverk. På Vsco är det högre standard på fotografierna än i Instagram. Några filter är gratis, sen finns det massor att köpa till. Antingen kan man använda den som extern tjänst till instagram bara för att fixa till sina bilder, eller så kan man använda den och lägga upp albums (Journal) eller lägga upp bilder i ett flöde som på instagram (grid)

Adobe color cc – Ta en bild på och du får fram vilka färger som finns i bilden. Perfekt om du ser någon snygg färg du vill spara eller varför inte bara se vilka färger som matchar bilden bäst.

Behance – Här finns det design inspiration i mängder. Man kan lägga upp projekt som är klara eller som man jobbar med, och om man vill kan man be om feedback. Lite som en portfoliotjänst. Behance är en bra sajt att lägga upp sina grejor på, man vet aldrig vem som kikar in där även om det mest är designers i mellan.

Pinterest – Kan jag inte leva utan, den användar jag i främsta hand för att sortera all inspiration jag kommer över, eller för att skapa moodboards för ett projekt. Eftersom det finns väldigt blandat innehål får man vara duktig på att söka och följa rätt personer. Men dom har även en pluggin man kan ha i sin webbläsare som gör att man kan pinna saker från vilka sajter som helst.

Adobe preview – Ett måste om man designar för mobil. Kan man se direkt hur det ser ut i mobilen. Finns massor av dessa tjänster jag provat på, men eftersom Adobe precis släppte sin egna tänkte jag att jag kör på denna ett tag. Nöjd hittills.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *