Cinemagraph

Jag har sedan länge väntat på att Cinemagraph ska bli mer fungerbart och framförallt trendigt, har haft det på känn länge nu och tror att 2016 kommer bli det året, det påstår även Creative Bloq

Det har funnits i flera år men först i år har dom börjat poppa lite smått. Det som också har hänt är att det finns ”livephotos” på Apple’s senaste modeller. Det man gör är att man fångar en liten rörelse i ett fotografi som gör att den skapar lite mer liv i bilder, detta kan man göra i photoshop. Enligt mig är det en blandning av gif/stopmotion/fotografi. I och med Html5 Canvas har förbättras kan nu effekten göras i realtid utan större begränsningar. Det finns även en rad kommersiella verktyg som underlättar skapandet av den, ex flixel.com


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *